malmosegaard

Malmosegård


Gammel side


Malmosegård ligger ude på landet i nærheden af den lille by Kærby. På gården bor Claus og Carina og vi har ofte besøg af Claus' drenge og Carinas pappige, Casper, Jeppe og Pernille. Det er en forholdsvis lille gård med ca 5 tdr. land til, hvoraf det meste er hestefolde.

På gården er der heste, som alle er vores egne. De går på fold fra tidlig morgen til solnedgang. På folden er den gamle løsdriftstald, som de engang imellem søger ly i. Ved solnedgang kommer de ind i deres bokse oppe i den store stald. I den store stald har vi med tiden fået indrettet 5 bokse, vandspiltov, foderniche og sadelrum.

Magoo's boks - nyvasket og nykalket


Sadel / seletøjsrum

Vandspiltov


Den gamle løsdriftstald som nu fungerer som læskur på foldenTræningsområde

Udover hestene har vi katte. Selvom staldkattene får masser af mad, så ser vi meget sjældent mus ude i stalden og det er meget rart ikke at skulle bekymre sig om der er gået mus i foderet.

Lillepiv


Udover staldkattene har vi en huskat. Han går under navnet Tusse. Han er omplaceringskat og har tidligere boet hos Carinas søster. Tusse er kongen i huset og han ved det. Det er ham der bestemmer over Sigurd, selvom Sigurd er størst.

Sigurd er også en omplaceringshund. Ham hentede vi på Fyns internat i en alder af 1 år. Og han har vænnet sig til at bo på landet nu.

Hr. og Fru. HansenCarina er landsbypigen, som har brugt en del barndomsår på rideskoler med dressur og minispring:mens Claus er landbrugsdrengen, der i hans drengeår, har kørt ture med hans egen lille pony, mens hans far kørte 4-spand med fjordhestene.


På trods af de forskellige opfattelser af brugen af hestene, har vi oftest samme ideer med hestenes trivsel og træning. Vi har bla. den holdning at vi ikke giver vores heste noget at spise som vi ikke selv ville spise. Så vi smager på det foder vi giver dem, ikke hver dag, men engang imellem og især i forbindelse med skift til nye fodertyper. Til de der ikke har smagt hestefoder, så kan jeg hilse og sige at jeg har smagt "sundheds - slankekiks" der smagte værre end hestefoder. Hestene har  ikke valgt at bo hos os. Det er os mennesker der har valgt at de skal bo hos os og under vores betingelser. Derfor skylder vi dem et liv med faste rammer, trivlsel og hestevelfærd.


Høst 2014