Haven

 

Det er blevet sommer og der er fuld gang i haven

Kartoflerne er lagt nede i engene igen i år, sidste år fik vi 54 kg kartofler ud af det stykke vi havde lavet som forsøg og vi havde næsten kartofler til hele året, så vi prøver igen.

Vi har også lidt kartofler hjemme i køkkenhaven

Vi har prøvet en gammeldags metode til at holde ærterne stående i år. De vokser op ad hasselkviste som er stukket i jorden, så ikke de vælter.

Igen i år har vi rødløg, gule løg og hvidløg, som gerne skulle dække vores forbrug det næste års tid.

Og så er der jo lige Fru. Hansens skøre ide... Hvorfor ikke lige sætte "et par" stiklinger og grave små selvsåede træer op og lave 50 træer. Hvad planen er med træerne vides ikke endnu. Det må fremtiden vise.

I drivhuset er der godt gang i tomaterne. Tomatplanterne har vi selv sået ud af frø fra de tomater vi havde sidste år. Det er iøvrigt rigtigt nemt at høste tomatfrø. Bare tag en godt moden tomat, klem "splattet" med frøene/ kernerne i ud på et stykke køkkenrulle og lad det tørre et lunt tørt sted. Så frøene i en potte indendørs næste forår :-)

Der er så meget "gang i" tomaterne at vandet trykkes ud gennem de små porrer i bladene

Jordbærrene er begyndt at blive røde :-)

Og solbærbuskene er endelig efter et par hårde år begyndt at vokse. Jeg læste i en bog at solbær havde godt at et stof der bla. er i hove og negle, så da smeden havde været her for nogle måneder siden, var jeg ude og stikke hovstykker ned i jorden ved solbærbuskene. Om det har virket vides ikke, men pludselig er buskene begyndt at gro :-)

Vinen gror også godt

Måske det er i år vi skal lave en Chateau Kærby

Purløg

Fru. Hansens favorit, Kolkwitzia også kaldet dronningebusk

Mon vi får mange æbler i år?

Ude ved vejen blomstere den lille Rosa rogusa og bringer sommerferietrangen frem i enhver