Kærbybrød

Ingredienser:

12 g gær

4 dl. vand

½ spsk salt

100 g groft mel

400 g hvedemel

evt. 30 g kerner

Groft mel: brug det du har, alt fra groft rugmel, grahamsmel, fuldkornshvedemel til alm. hvedemel kan bruges.

Kerner: brug igen det du har, evt. solsikkekerner, hørfrø, knækket rug/ havre eller hakkede valnødder.

 

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt, kerner og det grove mel.

Tilsæt derefter hvedemelet og ælt til dejen er ensartet. Her er det vigtigt at du kun tilsætter de 400 g - ikke noget med at fylde mere mel i fordi dejen klistrer. Det SKAL den!

Herefter sættes dejen til hævning under et vådt viskestykke. Og her har du to muligheder: enten 4 timers hævning på køkkenbordet ELLER 8 - 48 timer i køleskabet.

Når dejen har hævet, tændes ovnen på 225 grader. Når ovnen er varm klaskes dejen i en hurtig vending ( hjælp en evt med en ske ) ud på bagepapir og sættes i ovnen. Brødes skal bage 30 minutter.

½ time senere har du et lækkert, velsmagende og luftigt brød